Foto's en verslagenKoffieochtend dinsdag 13 februari


Dinsdagochtend was het weer tijd voor onze Koffieochtend. Altijd een gezellig moment voor onze seniore inwoners om onder het genot van koffie/thee met lekker koek bijelkaar te komen en bij te praten.
De Hooiberg was prachtig versierd conform het thema "Liefde". Koek of chocolaatjes in de vorm van een hart voor bij de koffie en thee.
Dit keer hielden we een Quiz om de hersenen even te trainen. Iedereen was zeer geconcentreerd bezig. Twee winnaars hebben een leuk prijsje ontvangen. Het was een zeer gezellige en geslaagde Koffieochtend.
Tot de volgende keer!!!Creatief met Atelier Es&Zo

Woensdagmiddag 13 december hebben we in samenwerking met Esther van Doorn van Atelier Es&Zo een creatieve middag georganiseerd voor de kinderen. Met elkaar werden kleurrijke dennebomen gemaakt van foam klei met daarin echte lampjes. Onder de boom stonden prachtige sneeuwpoppen of een engel. Een prachtige knutsel om thuis nog lang van na te genieten!


Donderdagavond 14 december was het de beurt aan de volwassenen om creatief aan de slag te gaan onder leiding van Esther van Atelier Es&Zo.

Op een vierkante steigerhouten plank werd er met acrylverf en 3D verf diverse figuren gemaakt zoals een rendier, hart of ster. Deze werden aanvullend versierd met winterse accessoires. De lampjs die op het hout gelijmd werden, maakten het geheel tot een prachtig sfeervolle decoratie passend bij de feestdagen.Sinterklaasfeest 2017

Op vrijdagmiddag 24 november was het weer tijd voor het jaarlijkse Sinterklaasfeest in Papekop. Ruim 30 kinderen waren gekomen om samen met de Pieten een gezellige middag te beleven.
Dit keer was er een voorstelling van Poppentheater Cassiopeia uit Amersfoort. Er werd een spannend verhaal verteld waarin Piet de zak met schoencadeautjes bij de Tovenaar had laten staan. De Tovenaar hoopte hiermee nooit meer Sinterklaasliedjes te hoeven zingen en lief te hoeven zijn, door alle schoencadeautjes te verstoppen. Zal Piet de cadeautjes op tijd terugkrijgen voordat Sinterklaas erachter komt?

Terwijl alle kinderen in spanning het verhaal volgden, konden de ouders genieten van een kopje koffie/thee met speculaas. Na afloop van de voorstelling was de prijsuitreiking van de kleurplaatwedstrijd.

DorpAktief kan weer terugkijken op een geslaagd Sinterklaasfeest.Koningsdag 2017
DorpAktief heeft afgelopen Koningsdag ook een bijdrage geleverd in deorganisatie van een leuke activiteit voor alle inwoners van Papekop
Vooraf aan de Aubade was de "Versier je Voertuig" competitie. Prachtige versierde fiesten, skelters,driewielers en hun bestuurders kwamen ons voorbij gereden. Met het stralende zonnetje erbij was het een kleurrijk geheel!

 

Na afloop van de Aubade was er in de Achterkant van de Dijketelg een gezellig samenzijn georganiseerd door DorpAktief. Een heerlijke petit four voor bij de koffie & theel. Voor de kinderen een Kinder Bingo met leuke prijzen om te winnen.
Onder het genot van een drankje en vers gebakken wafels, was het een gezellig tafereel.