Nieuwsbrief DorpAktief Papekop
januari 2018

 
Beste Dorpsgenoten,
Een nieuw jaar staat weer klaar om ingevuld te worden met activiteiten georganiseerd door DorpAktief.
Wij… Liane, Elly, Radna & Liesbeth hebben er weer veel zin in! Jullie ook?

Terugblik 2017:
Afgelopen jaar heeft DorpAktief haar Koffieochtend gehouden. Een activiteit waar wij vele dorpsgenoten mochten ontvangen die met elkaar er een gezellig samenzijn van maken onder het genot van koffie/thee & lekkers.
In april hebben wij diverse activiteiten tijdens Koningsdag georganiseerd . Zoals het kleurrijke “Versier je Voertuig” voor alle kinderen, na de Aubade heeft DorpAktief het Oranjebitter met Petitfour verzorgd, er was een Kinderbingo en werden er heerlijke wafels gebakken. Ook hier was er met elkaar weer een gezellig samenzijn.

Eind november hebben we met 30 kinderen uit Papekop het jaarlijkse Sinterklaasfeest gevierd.
Dit jaar hadden we een Poppentheater gehuurd dat een leuke en spannende voorstelling gaf. Voor de ouders was er koffie/thee met speculaas en voor alle kinderen drinken en een traktatie en na afloop een cadeautje. Het was een hele leuke middag.

In december hebben we in samenwerking met Esther van Atelier Es&Zo twee hele leuke en creatieve activiteiten georganiseerd. Eén activiteit was voor de kinderen die een dennenboom gemaakt hebben met foam klei en echte lampjes er in. Onder de boom stonden prachtige sneeuwpoppen of een engeltje.

De volgende avond was het de beurt voor de volwassenen. Op een groot vierkante steigerhouten plank zijn er prachtige dingen gemaakt met 3D verf, acrylverf en winterse accessoires. Zo waren er een rendier, hart, kerstboom & ster. 
 
De lampjes die op het hout gelijmd, werden, maakten het geheel tot een prachtig sfeervolle decoratie passend bij de feestdagen.

Wilt u meer terugzien van deze of andere activiteiten? U kunt ons volgen op onze website www.dorpaktief.nl of via onze Facebook pagina DorpAktief Papekop.
Daar plaatsen wij o.a. foto’s, verslagen, de nieuwsbrieven en de verzonden uitnodigingen van al onze activiteiten.

“Durf te Vragen....”

Om meer te weten te kunnen komen waar er wel en waar er geen behoefte aan is binnen Papekop als het gaat om het organiseren van activiteiten, is Elly druk bezig met het samenstellen van een enquête. Binnenkort zult u deze van ons ontvangen en zou het fijn zijn als u deze wilt invullen. Uw mening, ideeën en suggesties worden zeer gewaardeerd. Het enquêteformulier kunt u inleveren bij één van de teamleden van DorpAktief.

Agenda 2018:
Er staan er voor het komende jaar weer vele leuke dingen op de agenda.
* Als eerste op de agenda staat de Koffieochtend gepland.
Dinsdagochtend 13 februari vanaf 10:00 uur staat de koffie/thee klaar. Thema dit keer is “Liefde”.

* Woensdagavond 7 maart gaan we in samenwerking met Marian Baars een prachtig schaap maken met echte schapenwol. Meer hierover volgt in de uitnodiging (februari)

* “Papekop Schoon”, op zaterdag 24 maart doet DorpAktief mee aan de Landelijke Opschoondag. Met elkaar gaan we aan de slag om al het zwerfafval in de bermen van Papekop op te ruimen. Helpt u ook mee? Binnenkort volgt meer informatie in onze uitnodiging.


* Vaderdag cadeau op zaterdagmiddag 9 juni, kun je onder begeleiding van Esther van
Atelier Es&Zo een leuk en origineel Vaderdag cadeau komen maken. Doe je ook mee?

* Burendag, zaterdag 22 september.
We nodigen het hele dorp uit op de koffie in het kader van de Nationale Burendag. Onder het genot van koffie/thee en lekkers gaan we een gezellig middagprogramma in elkaar zetten waar jong & oud aan kunnen deelnemen.

Wat kunnen jullie nog meer van ons verwachten?

Dorpsfeest
Aankomende september is DorpAktief alweer 5 jaar actief met het organiseren van activiteiten binnen Papekop. Om dat te vieren, gaan wij weer een Dorpsfeest organiseren .
Het vorige Dorpsfeest dat wij georganiseerd hadden, was enorm goed bevallen, reden genoeg om het weer opnieuw te doen. Lijkt het u leuk om ons mee te helpen met het organiseren hiervan? Neem dan met één van ons contact op. Vele handen maken licht werk!

Samenwerking
De samenwerking met Marian Baars van Hoeve Spoorzicht en Esther van Doorn van Atelier Es&Zo bevalt ons goed. Zij zullen voor ons leuke nieuwe creatieve activiteiten bedenken, geschikt voor jong en oud individueel en samen.
Om de activiteiten voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken, heeft DorpAktief besloten aan ieder activiteit een financiële bijdrage te geven, zodat activiteiten voor een aantrekkelijke prijs gehouden kunnen worden.

* Oktober: Creatief met Atelier Es&Zo
* November: het jaarlijkse Sinterklaasfeest
* December: Creatief met Marian



Wees welkom in ons team!
Liesbeth, Radna, Liane en Elly besteden vrijwillig hun tijd aan het bedenken en organiseren van diverse activiteiten. Lijkt het u ook leuk om mee te denken en te organiseren? Wees dan welkom in ons team!

Is organiseren van activiteiten niet uw sterkste kant? Geen probleem, u kunt ook als secretaresse/secretaris het team versterken, of als website beheerder, fotograaf tijdens activiteiten of als verslaggever van de activiteiten voor de website of nieuwsbrief. Kortom alles is mogelijk!!
Hiermee houdt u onze handen vrij(er) en kunnen wij die tijd weer in de activiteiten steken.

Tot zover het nieuws dat wij te melden hebben en graag tot ziens bij één van onze activiteiten!

Liane van Wees, Liesbeth Verdouw, Radna Plomp & Elly Kranenburg
Team DorpAktief Papekop

Bijlage: “Uitnodiging Koffieochtend

Binnenkort ontvangt u de enquête “DorpAktief Durft te Vragen


Alle activiteiten en datums zijn onder voorbehoud van wijzigingen en aanwezige financiële middelen. Bij overmacht kan het zijn dat een activiteit verschoven wordt naar een later moment of geannuleerd wordt.
Deelname aan alle activiteiten is te allen tijde voor eigen risico.